Dag kiezer. Er staat veel op het spel. Aan het einde van 2024 kan alles anders zijn. En één ding is heel duidelijk: enkel met Groen zal die verandering ook eerlijk zijn. Enkel met Groen pakken we de grote uitdagingen écht aan. En enkel met jou maken we dat ook waar. Enkel met jouw stem kunnen we onze toekomst vastpakken. Voor jouw gezondheid en die van de planeet


Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt. Ook in Bredene.

Onze planeet beschermen, dat is onze gezondheid beschermen. Groen wil meer gezonde natuur in Bredene. Zo zorgen we voor mooiere en gezondere buurten die ook koeler zijn in de zomer. We maken onze straten op maat van mensen. Met mobiliteit die verbindt en ontmoeting aanmoedigt. Overal moet het veilig zijn om te wandelen en fietsen, te beginnen met onze schoolomgevingen. Want fietsen en wandelen, dat is leuk, gezond en goed voor de planeet. Hernieuwbare energie en renovatie, dat maken we toegankelijk voor al onze inwoners. Zo wordt in Bredene de ecologische keuze de gemakkelijkste en goedkoopste. Zo zorgen we voor eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt. 


Goede, betaalbare zorg voor iedereen. Ook in Bredene.

Op gezondheid van mensen bespaar je niet. Maanden moeten wachten op een psycholoog wanneer je donkere gedachten hebt? Je leven lang werken en toch amper een rusthuis kunnen betalen? Een tandartsbezoek overslaan uit schrik voor de rekening? Dat is niet menselijk. Voor Groen Bredene is betaalbare zorg in je eigen buurt een basisrecht. Wij willen gezondheidszorg die dicht bij jou staat, of je nu fysiek of mentaal worstelt. Met betrouwbare en warme kinderopvang en woonzorgcentra. En met groene buurten waar plaats is voor rust en ontmoeting.


Eerlijke kansen voor iedereen. Ook in Bredene.

Groen Bredene pakt armoede aan, zonder iemand achter te laten. Met een warme, betaalbare thuis voor iedereen, want dat is een basisrecht. We werken de wachtlijsten voor sociale huurwoningen weg, investeren in energierenovaties en geven ruimte aan nieuwe woonvormen zoals wooncoöperaties. En we zorgen voor een eerlijke start voor elk kind en elke jongere. Met gezonde, groene scholen waar zij al hun talenten kunnen ontwikkelen, ook buiten de schoolgebouwen. Groen strijdt ook vóór vrijheid, vóór gelijke rechten en tégen discriminatie. Wie je ook bent, wat je ook gelooft, wie je ook graag ziet en waar je ook geboren bent: iedereen moet veilig, gelukkig en thuis kunnen zijn in Bredene.