'Jommeke' verkozen tot Mooiste boom van Bredene

29 Juni 2021

'Jommeke' verkozen tot Mooiste boom van Bredene

We zijn een beetje overdonderd door de succesvolle ‘Mooiste boom van Bredene’-wedstrijd. Er kwamen 23 volwaardige inzendingen binnen, waaruit zes laureaten werden geloot.

Boswilg uit de Zeesterlaan winnaar

Nu heeft het brede publiek de winnaar gekozen. Een Facebook-stemming met ruim 400 mensen zette de boswilg “Jommeke” van Marie-Jeanne Vanhaeren uit de Zeesterlaan op nummer 1 in deze boomverkiezing. Een boom met een ontroerend verhaal, een leuke bijnaam en een ecologische meerwaarde als vroege bloeier in het voorjaar.

 

Iedereen winnaar

Het was ondoenbaar om zes bomen te selecteren op basis van objectieve criteria. Elke inzending had zijn waarde. Door middel van een loting lieten we daarom het toeval beslissen welke bomen doorgingen naar de finaleronde. Hierin kon het brede publiek dan stemmen op hun favoriet om zo tot een winnaar te komen. We hebben overigens beslist om iedereen sowieso op een gelijke manier in de bloemetjes te zetten. Elke deelnemer krijgt een fotoboek cadeau, waarin alle inzendingen gebundeld zijn met een mooie foto en een bijhorende tekst.