Groen Bredene online

11 Mei 2020

Groen Bredene online

Groen Bredene wacht niet tot de laatste rechte lijn om naar de verkiezingen in 2024 te gaan. Vorig jaar hebben de lokale groenen zich op de kaart gezet rond het Plovieplein en armoedebeleid.  De werking wordt steeds steviger uitgebouwd. De Coronacrisis is een goed pauzemoment om de digitale werking op punt te zetten.  Een hoogtepunt hierbij is het lanceren van een creatieve, toegankelijke website.

 

“Wij staan er alleen voor in de gemeenteraad, maar toch staan we ons mannetje”, zegt het gemeenteraadslid voor Groen Bredene Koen Uittenhove. Hij legt uit: “Op de laatste gemeenteraden krijgen we meer en meer de indruk dat we alleen oppositie aan het voeren zijn. Bijvoorbeeld in het dossier van het betalend parkeren op Bredene Duinen. En eigenlijk willen we meer zijn dan een klassieke oppositiepartij. We willen op een positieve manier meedenken met het beleid. We komen regelmatig met eigen acties en voorstellen. Zoals nu ons idee rond het verbeteren van het fietsexamen voor zesdejaars lager onderwijs.”

 

Lucas Vandendriessche, voorzitter, vult aan: “We denken op lange termijn. We doen niet aan politiek voor de politiek, maar we willen een goede, structurele werking opbouwen met positieve actie voor Bredene. We proberen een groep mensen samen te brengen die zes jaar aan een stuk politiek werken. En die dan op het einde van de rit allemaal samen, als groep, het oordeel van de kiezer vragen. Het opzetten van een eigen, toegankelijke website is de volgende stap hierin”.

 

Bruce Verburgh sloot een half jaar geleden aan bij Groen Bredene. Hij is een geëngageerde jonge mens met zeer groene ideeën. Beroepsmatig werkt hij in het reisagentschap van de familie. Hij kan goed overweg met communicatie en binnen Groen Bredene was hij graag bereid om de website uit te bouwen.  Het resultaat is: www.groenbredene.be

 

Bruce getuigt: “Het is een stevige website, die volledig opgebouwd is rond onze eigen informatie. Het maakt snel en vlot duidelijk wie we zijn, waar we voor staan en waarheen we willen gaan. En verder is het een zeer dynamische website met een aantrekkelijke nieuwsrubriek en agenda. Wij hopen hiermee een band op te bouwen met de geïnteresseerde Bredense bevolking.  De website kadert wel in een totaalproject waarbij we ook de andere sociale media gebruiken, in dezelfde aanpak en stijl.”