Groene Pluim voor Ruben Bonte en Natuurwerkgroep de Zeekoet

18 December 2021

Groene Pluim voor Ruben Bonte en Natuurwerkgroep de Zeekoet

Groen heeft een traditie om jaarlijks een verdienstelijke inwoner en een belangrijke vereniging onder een groene kijker te zetten. Het gaat natuurlijk over mensen en organisaties die zich inzetten voor de ‘groene zaak’. Die krijgen van de lokale afdeling een ‘groene pluim’. Met een jaar vertraging kregen Ruben Bonte en Natuurwerkgroep De Zeekoet Bredene een Groene Pluim.

Bredene heeft een dynamische afdeling van Groen! “We komen steeds meer naar voor als een actieve oppositiepartij die zich in de praktijk ook keihard inzet voor de lokale samenleving. Wij zijn groene durvers en doeners. Gelukkig staan we er niet alleen voor. Ook in de lokale samenleving zijn er krachtige mensen en organisaties die het groene gedachtegoed genegen zijn en in de praktijk omzetten”, aldus secretaris Bruce Verburgh.

Groen Bredene wil jaarlijks de lente inzetten met het uitreiken van ‘een groene pluim’ aan deze krachtige mensen. Dit initiatief moest vanwege corona meerdere keren uitgesteld worden, maar nu is het dan toch zover.

 

Groene Pluim voor Ruben Bonte en Natuurwerkgroep de Zeekoet

Kris Costenoble, bestuurslid Groen Bredene, licht toe: “In deze eerste editie koos het bestuur voor de Natuurwerkgroep De Zeekoet Bredene. Deze Bredense vereniging bestaat al meer dan 35 jaar en heeft meer dan 800 leden. Zij zetten zich in voor natuurbehoud, met speciale aandacht voor dieren. Maar net zo goed zijn het schoonmakers die zich ten volle inzetten voor een mooie en evenwichtige natuur."

Bruce Verburgh vult nog aan: “Verder krijgt ook Ruben Bonte een groene pluim-kunstwerk aangeboden. Ruben staat voor ‘Het Laatste Veld’.  Hij is zelfstandige groentekweker en doet dit zeer consequent op zijn eigen manier: volledig biologisch. Hij is een erkend bioboer met een kwekerij aan de Polderstraat, ‘Het Laatste Veld’. Daar kan men, op bestelling, seizoensgebonden groeten en fruit afhalen.  Rubens werk verdient bewondering en ondersteuning.”

 

Kunstwerk van Mathieu Dept voor beide winnaars

Beide winnaars ontvangen een kunstwerk van de hand van Mathieu Dept (@mthdpt). Mathieu is een zeer creatieve, jonge man uit Bredene. Hij is autodidact en dat komt voor een stuk omdat het leven hem als kind niet gespaard heeft. Op eigen kracht slaagt hij erin om zijn eigen, gedigitaliseerde kunst te creëren, waarmee hij uitdrukking geeft van zijn eigen zicht op de dingen.