Oproep - Re-Cycle en Ginger House zoeken nieuwe locatie

02 December 2023

Oproep - Re-Cycle en Ginger House zoeken nieuwe locatie

U kent misschien de Bredense projecten ‘Re-cycle’ en ‘Ginger House’? Hun mooie werking is in hoge nood: ze moeten op zeer korte termijn verhuizen!

Re-Cycle is een fietsproject van bezieler Robert van Rootselaar.  Met hulp recycleert hij gebruikte fietsen, vooral voor mensen met een verminderd inkomen.  Bijkomend biedt het project een kleine herstelservice aan, zeer gesmaakt bij passanten, toeristen.  Re-cycle is een echt ‘sociaal project’: er zijn tentoonstellingen, er is opleiding, er helpen mensen uit kansengroepen.

https://www.re-cycle.one/

 

Ginger House is een nieuwe vzw die zich belangeloos inzet voor een inclusieve samenleving.  De vzw van Rukhsana Zubair organiseert allerlei acties en activiteiten die onze lokale gemeenschap met elkaar in verbinding brengt. Met het accent op de integratie van nieuwkomers. De acties zijn zeer gevarieerd, maar het belangrijkste is gezellig samen zijn, elkaar leren kennen en grenzen verleggen. Rukhsana ontwikkelde ook een specifieke methodiek: poppen met een verhaal.

https://www.poppenmeteenverhaal.be/

 

Wat is het probleem?

Beide initiatieven zijn momenteel gehuisvest in de Kapelstraat 237.  Dat was een leegstand pand waar ze gratis terecht konden met hun activiteiten.  De eigenaar had een akkoord met de gemeente dat hij dit toestond en in ruil geen leegstandtaks moest betalen.

Nu is het pand relatief snel verkocht aan een bouwpromotor en die bouwpromotor laat geen enkele ruimte tot verdere bewoning.  Het pand moet leeg zijn tegen 31/12/2023. Iedereen is natuurlijk op zoek naar oplossingen.


Re-cycle heeft het volgende nodig (permanente bezetting):

  • Opslagruimte: 20 m²
  • Winkelruimte: 30 m²
  • Werkplaats: 36 m²
  • Keukenruimte: 10 m²
  • Toilet

Ginger House heeft het volgende nodig (voor activiteiten op zaterdag en vrijdagavond):

  • Ruimte voor activiteiten: 40 m²
  • Klein opwarmkeukentje
  • Toilet

 

Hebt u kennis van of hebt u zelf een woning, appartement, handelsruimte, stockageruimte of andere infrastructuur die tijdelijk dienst kan doen om één of beide initiatieven gratis huisvesting te bieden, neem dan contact op met:

Robert: 0477 09 22 50

Rukhsana: 0472 69 24 45