Groen Bredene zet zichzelf op de kaart

07 April 2019

Groen Bredene zet zichzelf op de kaart

Bij de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar bereikte Groen Bredene een mooi resultaat. Met ruime cijfers werd het eerste Groene gemeenteraadslid verkozen: Koen Uittenhove. Koen Uittenhove is overigens ook kandidaat bij de komende verkiezingen voor de Kamer. Ondertussen heeft Koen zich al goed doen opmerken in de gemeenteraad. In positieve zin dan, met opbouwende suggesties en inhoudelijke vragen. Koen wordt daarin ondersteund door de Werkgroep Groen Bredene, een enthousiaste vereniging van politiek bewuste mensen die willen meewerken aan een Groen beleid in Bredene.

De Werkgroep heeft goede ideeën en zal binnenkort een eigen programma opstellen, waarmee er over zes jaar naar de kiezer kan gegaan worden. Voor Groen Bredene liggen enkele thema’s reeds voor de hand: goede mobiliteit, werken aan kansarmoede, buurtgerichte aanpak, burgerparticipatie, aandacht voor grootstedelijke samenwerking en natuurlijk de traditionele groene thema’s zoals natuur, open ruimte en klimaat. De Werkgroep Groen Bredene is momenteel een open forum. Alle belangstellende Bredenaars zijn van harte welkom!

De Werkgroep zal op 9 mei tijdens een open ledenvergadering een nieuwe bestuursploeg voorstellen aan het publiek. Voorzitter van Groen Bredene wordt Lucas Vandendriessche, momenteel kabinetssecretaris voor de Schepenen Natacha Waldmann en Silke Beirens in Oostende. Andrea Otlet, die reeds van het eerste uur betrokken is bij Groen Bredene, wordt ondervoorzitter. Secretaris is Sophie Roobrouck en penningmeester Karine Dierickx.

Ook in Bredene zit Groen in een groeimodel. De Werkgroep wil vooruit en wil hierbij zoveel mogelijk mensen mee laten denken en laten meewerken aan dit project.

Groen Bredene wil zich dus volledig op de kaart zetten. Ook in Bredene zit Groen in een groeimodel. De Werkgroep wil vooruit en wil hierbij zoveel mogelijk mensen mee laten denken en laten meewerken aan dit project.

Eerste afspraak dus op 9 mei 2019 voor een open ledenvergadering waarop iedereen welkom is. Naast de voorstelling van het bestuur, in aanwezigheid van Federaal parlementslid Wouter Devriendt, is er een inhoudelijk programma waarbij vzw Natuurpunt een korte toelichting geeft bij een aantal punten over Natuur en Ruimte in Bredene.